Laboratuvar Şırıngaları: Enjektörlerin Doğru Kullanım ve Uygulama Yöntemleri
Şırıngalar, tıbbi endüstride günlük olarak kullanılan oldukça temel ürünlerdir. Tasarımları oldukça basittir ve amaçları için tamamen etkilidir.
Ancak bu sıradan ürünün binlerce yıl öncesine dayanan zengin bir geçmişi olduğunu biliyor muydunuz? Bugün olduğu yere gelmek için epey bir yol kat etti.
Şırınga, silindirik bir tüpe sıkıca oturan bir pistondan oluşan basit bir pompadır. Piston tüpün içinde çekilebilir ve itilebilir, bu da şırınganın tüpün ucundaki açıklıktan bir sıvıyı veya gazı içeri çekmesini veya dışarı itmesini sağlar. Bu açık uca ayrıca, akışın tüpe girip çıkmasına yardımcı olmak için bir hipodermik iğne, bir nozul veya tüp takılabilir.
"Şırınga" kelimesi, "tüp" anlamına gelen Yunanca Syrinx kelimesinden türemiştir.
İlk şırıngalar MS 1. yüzyılda Roma döneminde kullanılmıştır. Daha sonra, MS 9. yüzyılda, Mısırlı bir cerrah içi boş bir cam tüp ve emme yolu ile bir şırınga tasarlamıştır. 1650 yılında Blaise Pascal, günümüzde Pascal yasası olarak adlandırılan akışkan mekaniğinin bir uygulaması olarak bir şırınga icat etti.
1853'te Charles Pravaz ve Alexander Wood, cildi delebilecek kadar ince bir iğneye sahip tıbbi bir hipodermik şırınga geliştirdiler. Alexander Wood, sinir rahatsızlıklarını tedavi etmek için enjekte edilen morfinle deneyler yaptı. O ve eşi daha sonra morfine bağımlı hale geldi ve eşi, enjekte edilen uyuşturucunun aşırı dozundan ölen ilk kadın olarak kaydedildi.
12 Şubat 1896'da New Yorklu Letitia Mumford Geer, yeni bir şırınga tasarımı için patent başvurusunda bulundu. Tek elle kullanılan şırınga tasarımı için patent 1899'da verildi
Yani, hipodermik iğnenin renkli tarihi, onu bugün olduğu hale getiren birçok büyük oyuncuya sahiptir.
Peki Şırınga Filtreleri Nedir? Hangi Alanlarda Kullanılırlar?
Çok sayıda farmasötik, çevre, biyoteknoloji, yiyecek, içecek ve tarım endüstrisi için kullanılmaktadır. HPLC, iyon kromatografisi, gaz kromatografisi, ICP ve çözünme testi gibi yöntemlerle analiz öncesinde sıvı ve gaz numunelerinden partikül safsızlıklarının giderilmesi için kullanılan tek kullanımlık, membran bazlı ürünlerdir. Sıvı numunelerden veya gazlardan askıda kalan maddelerin filtrasyonu için kullanılabilirler.
HPLC analizinde sütun paketlemesi genellikle küçük numune safsızlıkları tarafından engellenir ve bu durum uygulama sürecini ve sonuçlarını etkiler. Şırınga filtreleri burada devreye giriyor çünkü bunlar partikül kirletici maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı oluyor ve onları numune ön işleme sürecinin ayrılmaz bir parçası haline getiriyor. Bu şırınga filtreleri aynı zamanda küçük tutma kapasitesi ve düşük direnç sunan sert ve geniş yüzey alanlarıyla birlikte gelir ve filtrelenmesi zor numunelerle çalışırken bile yüksek akışı korur.
Genel olarak daha iyi uygulama sonuçları elde etmek için numuneleri ve solventleri önceden filtrelemek üzere tasarlanan şırınga filtreleri, partikül giderme, sıvı ve gaz bakterisidal filtreleme, berraklaştırma ve daha fazlasını içeren karmaşık ve zaman alıcı numune hazırlama çalışmalarının ortadan kaldırılmasında hayati bir rol oynar.
Tüm ürünlerimizi incelemek isterseniz web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.