Laboratuvar Krozeleri: Çeşitleri Nelerdir, Hangi Alanlarda Kullanılır?
Laboratuvar krozesi veya pota olarak da bilinir, doğru ve hassas deneyler yürüten bilim insanları için olmazsa olmaz bir ekipmandır. Yüksek sıcaklıklara dayanacak şekilde tasarlanan potalar, laboratuvarlarda malzemeleri tartmak, karıştırmak, ısıtmak ve eritmek için kullanılır. Esas olarak aşırı ısı ve termal şok direnci gerektiren yüksek sıcaklık deneyleri için kullanılır.
Laboratuvar krozeleri genellikle porselen, kuvars, metal veya platin gibi malzemelerden yapılır ve konik, kase şeklinde veya düz tabanlı tasarımlar dahil olmak üzere düşük form veya yüksek form gibi çeşitli şekil ve boyutlarda gelir.
Popüler ve uygun maliyetli bir seçim olan porselen, iyi kimyasal direnç ve 1100°C'e kadar sıcaklıklara dayanma yeteneği sunar. Ancak, güçlü alkaliler ve hidroflorik asitle uyumsuzdur ve hızlı sıcaklık değişikliklerine maruz kaldığında kırılgan olabilir.
Nikel ve paslanmaz çelik gibi çeşitli metaller, belirli uygulamalar için benzersiz özellikler sunar. Ancak, belirli kimyasallarla reaksiyona girebilirler ve nikel kirliliğinin sonuçları etkileyebileceği deneyler için uygun değildirler.
Şeffaftır, tepkimeye girmez ve temizlenmesi kolaydır, bu da onları ısıtma veya reaksiyon sırasında numunelerin gözlemlenmesini gerektiren uygulamalar için uygun hale getirir.
Platin son derece yüksek bir erime noktasına sahiptir ve 1200°'e kadar sıcaklıklarda kullanılabilir, ayrıca kimyasal olarak inerttir, havadaki oksidasyona dayanıklıdır ve erimiş tuzlara ve asitlere karşı çok yüksek bir korozyon direncine sahiptir.
Borox, farklı malzeme ve şekillerdeki krozelerin önde gelen tedarikçisidir. Daha fazla bilgi için lütfen web sitemizi ziyaret edin.